lørdag 31. august 2013

Cake pops

Ingredienser

  • Forslag til kakedeig

    2  egg
  • 150 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts kanel
  • 150  TINE Ekte Smør
  • 150 g hvetemel
  • 4 ss kakao
  • 2 ts bakepulver
  • Ostekrem til å blande i

    ½ beger TINE Kremost til baking Naturell eller Vanilje
  • 1 ts vaniljesukker
  • 200 g melis
  • Glasur

    200 g sjokolade (f eks hvit, blå eller lime) til smelting
  • 6 ss strøssel (ca)


Slik gjør du

  • 1
    Sett stekeovnen på 170 °C. Til denne oppskriften på cakepops trenger du en langpanne (20x30 cm) dekket med bakepapir. 

    Du vil også trenge en oasis, en diger potet med hull, stor stykke isopor eller annet til å sette "kjærlighet-kakene" i når glasuren skal stivne.
     
  • Start med å lage kaken

    2
    (Her kan du bruke en hvilken som helst kakeoppskrift, evt kakerester du har liggende) Smelt smøret i en kjele. Avkjøl. Visp eggedosis av egg, sukker og vaniljesukker i en bolle. Sikt sammen mel, kakao og bakepulver, og rør det i eggedosisen vekselsvis med det avkjølte smøret.
     
  • 3
    Stek kaken midt i ovnen i ca 30 minutter i langpannen. Avkjøl kaken helt.
     
  • Ostekrem

    4
    Rør sammen kremost, melis og vaniljesukker. Smuldre kaken fint, gjerne med mikser og rør smulene fra kaken inn i ostekremen. Rør det hele gods ammen til en masse.
     
  • Forme cakepops

    5
    Form 25-30 små kuler av massen (ca 30 g hver). Sett kakene i kjøleskap så de stivner helt før de skal glaseres.
     
  • 6
    Bruk små trespidd til å sette kakene på, alternativt får du kjøpt "kjærlighet-pinner" på hobbyforretninger.
     
  • 7
    Smelt litt sjokolade i mikro eller i vannbad.
     
  • 8
    Dypp ca 1 cm av spiddet/pinnen i litt smeltet sjokolade og stikkd et 2/3 inn i kaken. Dette er viktig at du gjør, hvis ikke vil kaken skli av pinnen!
     
  • 9
    La det stivne så kaken sitter godt fast på pinnen. Stikk pinnene i en stor oasis eller noe annet (se trinn 1 for tips).
     
  • Glasering av cakepops

    10
    Nå skal hele "kaken" glaseres. Dypp kaken rett ned i bollen med smeltet sjokolade og trekk den rett opp. Ikke rør kaken rundt, da risikerer du at den faller av pinnen og du får løse smuler i sjokoladen. Slå pinnen lett mot kanten av bollen og drei den rundt noen ganger i luften.
     
  • Pynting av cakepops

    11
    Pynt cakepops med kakestrøssel, sølvkuler, kakesmuler eller annen pynt før glasuren har stivnet. Sett kakene kaldt slik at glasuren får stivnet godt før servering.

Ingen kommentarer: