mandag 10. juli 2017

Cake pops

Ingredienser


FORSLAG TIL KAKEDEIG

2 stkegg
150 gsukker
1 tsvaniljesukker
1 tskanel
150 stksmør
150 ghvetemel
4 sskakao
2 tsbakepulver

OSTEKREM TIL Å BLANDE I

100 gTine kremost naturell
1 tsvaniljesukker
200 gmelis

GLASUR

200 gsjokolade (f eks hvit, blå eller lime) til smelting

strøssel til pynting

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 170 °C. Til denne oppskriften på cakepops trenger du en langpanne (20x30 cm) dekket med bakepapir. Du vil også trenge en oasis, en diger potet med hull, stor stykke isopor eller annet til å sette "kjærlighet-kakene" i når glasuren skal stivne.
  • START MED Å LAGE KAKEN

    1. (Her kan du bruke en hvilken som helst kakeoppskrift, evt kakerester du har liggende) Smelt smøret i en kjele. Avkjøl. Visp eggedosis av egg, sukker og vaniljesukker i en bolle. Sikt sammen mel, kakao og bakepulver, og rør det i eggedosisen vekselsvis med det avkjølte smøret.
    2. Stek kaken midt i ovnen i ca 30 minutter i langpannen. Avkjøl kaken helt.
  • OSTEKREM

    1. Rør sammen kremost, melis og vaniljesukker. Smuldre kaken fint, gjerne med mikser og rør smulene fra kaken inn i ostekremen. Rør det hele gods ammen til en masse.
  • FORME CAKEPOPS

    1. Form 25-30 små kuler av massen (ca 30 g hver). Sett kakene i kjøleskap så de stivner helt før de skal glaseres.
    2. Bruk små trespidd til å sette kakene på, alternativt får du kjøpt "kjærlighet-pinner" på hobbyforretninger.
    3. Smelt litt sjokolade i mikro eller i vannbad.
    4. Dypp ca 1 cm av spiddet/pinnen i litt smeltet sjokolade og stikkd et 2/3 inn i kaken. Dette er viktig at du gjør, hvis ikke vil kaken skli av pinnen!
    5. La det stivne så kaken sitter godt fast på pinnen. Stikk pinnene i en stor oasis eller noe annet.
  • GLASERING AV CAKEPOPS

    1. Nå skal hele "kaken" glaseres. Dypp kaken rett ned i bollen med smeltet sjokolade og trekk den rett opp. Ikke rør kaken rundt, da risikerer du at den faller av pinnen og du får løse smuler i sjokoladen. Slå pinnen lett mot kanten av bollen og drei den rundt noen ganger i luften.
  • PYNTING AV CAKEPOPS

    1. Pynt cakepops med kakestrøssel, sølvkuler, kakesmuler eller annen pynt før glasuren har stivnet. Sett kakene kaldt slik at glasuren får stivnet godt før servering.

  • oppskrift fra www.tine.no

Ingen kommentarer: