søndag 15. mars 2009

Oppskrift på vann/melkebakkels

Denne oppskriften blir til ca 12 stk = ett stekebrett

125 g smør
2 1/2 dl vann eller melk
2 1/2 dl hvetemel
ca 4 egg (ikke for store)

Kok opp smør og vann eller melk i en tykkbunnet kjele, ha i alt melet. Rør til grøten slipper gryta. Jeg bruker ofte melk om jeg bare skal ha melis på, skal de deles og fylles opp med annet godt bruker jeg bare vann.

Avkjøl litt.

Rør i 1 egg av gangen, det pleier ofte å være nok med bare litt av det 4'de egget så dette er det en fordel å piske sammen i et glass eller lignende først.

Legges på stekeplate med 2 skjeer. De eser mye. Stekes ved 200-210 grader i ca 20 minutter. Jeg pleier å steke de i 15 min så skrur jeg av ovnen og setter døra på gløtt i 5-10 min sånn at overgangen til romtemperatur ikke blir så stor....

Avkjøles på rist!

2 kommentarer:

@afjo72 sa...

Takk for oppskrift, den må prøves :o) Har forsøkt meg en gang før men det ble IKKE vellykket...

Ha en fin søndag :)

Maria ( Idekroken ) sa...

mmmmmmm... nå MÅ jeg bare bake :) hehe
Dette så godt ut!
Takk for oppskriften :)

Klem Maria fra Idekroken