søndag 17. mai 2009

17 - MAI!


GRATULERER MED DAGEN ALLE SAMMEN!

Håper alle får en fin feiring av dagen. Vi skal se barnetoget hvor August går for første gang i år! Det blir stas for liten og stor... Familien kommer selvsagt også for å se. Etter toget er det leker i Nasjonalparken og litt seinere skal vi se på Borgertoget. Kvelden avsluttes som alltid med grilling hos gode venner - vi gleder oss :)


"7. mai er Norges nasjonaldag. Denne dagen i 1814 underskrev og
beseglet medlemmene av Riksforsamlingen på Eidsvoll landets grunnlov.
Forsamlingen valgte deretter regenten, prins Christian Frederik, til Norges
konge. Dette innledet en kort periode for Norge som uavhengig stat, før
landet etter en kortvarig krig med Sverige måtte inngå våpenhvile gjennom
Mossekonvensjonen. Denne avtalen innebar at Norge godtok en personalunion med Sverige, men beholdt Grunnloven med de endringer som unionsinngåelsen gjorde nødvendige. Det medførte blant annet at ordet «uafhængigt» i § 1 i den reviderte Grunnloven av 4. november 1814 ble erstattet med ordet «selvstændigt». Innenfor unionen beholdt Norge selvstendighet og separate statlige institusjoner,
bortsett fra kongen og utenrikstjenesten. 17. mai er en offisiell flaggdag og offentlig høytidsdag med arbeidsfri i Norge. Barn og voksne har siden slutten av 1800-tallet feiret dagen mer enn det som er vanlig for mange andre lands nasjonaldag -smarkeringer, blant annet med barnetog."


Fra WikipediaHer er forresten et bilde av slik bunad jeg har - bildet er lånt fra Husflidens sider. Eneste forskjell er at jeg har broderi på vesken min, lua (som jeg aldri bruker) og capen også... Har endelig fått den sydd ut siden det er 20 kg siden den passet sist..2 kommentarer:

VELKOMMEN sa...

Gratulere med deg :0)
Ønsker deg en fin 17. mai

Tulip sa...

Håper dere har hatt en flott dag, men eldstemann i toget for første gang! det er stort for en stolt mor å beskue!!

Ha en fin kveld videre...