lørdag 24. november 2012

fulle blogger..

Ser at det er mange der ute som sliter med at de nylig har fått melding om at bloggen deres er full. Når man laster opp bilder til blogger eller blogspot,  så lagres alle bildene i google+ nettalbum. Sletter man bilder på google+, så forsvinner de fra bloggen også.. Det ble visst satt en maxgrense på 1 GB. Og etter det må man betale en månedlig sum for å oppgradere til 5 eller 25 GB.. Det har kommet meg for øret at det ble gjort endringer i blogspot/blogger/google+ i oktober - som gjør at mange nå plutselig har fulle blogger.. Det er fristende å kjøpe mer plass - men jeg er ikke den største bloggen i blogglandia, og har i grunn lite lyst til dette! Hva da når jeg ikke lenger vil betale, eller blogge - forsvinner bloggen da eller?!?
Et alternativt for å vise at man ikke finner seg i å betale, er å gå bort fra blogger/blogspot og kjøpe eget domene og eget webhotell. Da betaler man jo også penger, men ikke til google...
Jeg har klart meg så langt, med å gå inn å slette et par bilder OG å forminske bildene mine til max 800 x 800 pixler.. Da skal de visst være gratis å laste opp!! Det har fungert for meg så langt. Og den dagen det ikke virker mer, kommer jeg til å bytte over til webhotell siden jeg har tilgang på en stor server og har eget domene (www.bittelitens.com)! Syntes ikke det er greit at google skal kunne endre på betingelsene sine uten å gi beskjed til alle bloggerene der ute.
Ser også at det er endret språk på flere blogger (ikke det som publiseres), dette har sikkert med endringene google+ gjør i disse dager.. Irriterende!!


Håper det er andre bloggere der ute som muligens vet mer enn meg - bare legg igjen en kommentar under her, for det er mange som lurer på dette!!

1 kommentar:

Tulip sa...

Hmm...dette visste jeg ikke. Har pleid å forminske bildene, men ikke alltid jeg gidder det. Spørs hvor god tid jeg har.
Men dette må jeg sjekke opp...