mandag 24. juni 2013

Skattejakt

I sammarbeid med www.grapevine.nu/norge har jeg testet ut følgende
SKATTEJAKT

Om produktet står det:

Med vår ferdige skattejakt fikser du en morsom og profesjonell skattejakt for barna på bare noen minutter!

I skattejakten får du 30 ledetrådkort som du skriver ut og klipper fra hverandre, sammen med guiden som viser hvordan du enkelt arrangerer den morsomste skattejakten. Ledetrådene er smart laget slik at de passer inn i alle hjem. Du velger hvilke og hvor mange du vil bruke. Denne skattejakten foregår i hovedsak innendørs, men om du bor i hus, kan du også ta med noen ledetråder utendørs. Tilpass skattejakten til anledningen; velg bort de vanskeligste ledetrådene om skattejakten er for de minste barna, eller velg bort ledetrådene som leder utendørs om du vil ha hele jakten inne. Lengden tilpasser du også etter anledning og alder på barna. Du kan lett endre rekkefølgen på ledetrådene slik at den passer akkurat for det hjemmet dere befinner dere i.
Skattejakten kan settes opp for ett barn, eller en gruppe. Det er gøy å hjelpe hverandre å fundere seg fram til hvor neste ledetråd er! Ledetrådene består av bilder, rim, gåter og utfordringer. For de mindre barna får en voksen hjelpe til med å lese. Passer for barn i alderen 3-10 år.Skattejakten kan brukes i masse forskjellige sammenhenger, når barna skal finne lørdagsgodtet eller som en populær aktivitet i barneselskapet. Kanskje kakemonsteret har gjemt fødelsdagskaken og alle barna må hjelpe til med å lete den fram?
Skattejakten inneholder mange ledetråder og kan med fordel kortes ned. Senere blander du de ubrukte ledetrådene med "gamle" i en ny rekkefølge, så kan skattejakten brukes flere ganger - på ulike steder!

Tekst og bilde fra www.grapevine.nu/norge

Jeg fikk en gruppe på 10 barn til å teste ut opplegget. Barna var 10 og 11 år gamle og hadde som oppgave å gjennomføre skattejakten og vurdere den etter gjennomførsel. Det var 2 jenter og 8 gutter i testgruppen og "premien" var en stor lakris stang til alle.

Gruppen skulle vurdere hvilken terningkast de syntes aktiviteten skulle ha og hvilke aldersgruppe den passet best for. 
Terningkastene var følgende:
1 = 0 
2 = 2
3 = 0
4 = 2
5 = 0
6 = 6 
Konklusjonen blir at aktiviteten var veldig artig og de fleste syntes den var gøy.

Når det gjaldt hvilken alder aktiviteten passet for varierte det fra 2 år til maks 15. Men at 4 år og oppover kanskje var mest gøy. Aktiviteten var absolutt ikke for barnslig for de mellom 9 og 13 mente deltakerne! 

Test gruppen sa også: 
Det bør ikke være for mange barn - da blir det lett kaos
De bør kunne lese eller ha med en voksen som kan lese
Og de må kunne bruke en telefon (en av oppgavene var å ringe et nummer) 

Produktet anbefales og kan tilpasses de fleste aldersgrupper!  
Som foreldre var det svært enkelt å ha et ferdig laget opplegg
Og det kan med fordel brukes igjen ved en seinere anledning! 

Ingen kommentarer: