lørdag 1. november 2014

vi lærer mens vi går..

I arbeidet med å pusse opp snuppa sitt rom, er det stadig nye overraskelser som dukker opp.. Det startet med at vi egentlig bare skulle isolere en vegg som ikke var isolert.. Siden huset er fra 1920, dukker det stadig opp ting - bokstavelig talt. Og denne gangen var det et vepsebol! I den ene veggen var det helt fult av vepsebol. Bildet over viser det lille som var på den ene siden av vinduet. På andre siden av vinduet var det et enda større bol som bare datt ut når mannen åpnet veggen. Heldigvis er det lenge siden det bodde noen veps i bolet! Snuppa poserte (valgt klær selv å jobbe i..) stolt!
Neste overraskelse var da vi skulle ta opp det svært ødelagte tregulvet. Det var rett ned i bjelkelag og isolasjon i taket til stua under. Så da var det bare å smelle på bordet igjen og finne gulv som vi kan legge oppå det gamle. Døren får vi bare høvle av slik at vi slipper å heve den også.
Det neste som dukket opp var da vi bare skulle fjerne litt løst puss på pipa som går ved den ene veggen i rommet. Jeg banket løst på den, og murpussen bare raste i bakken.. mannen ble litt oppgitt til han selv skulle prøve - da datt det bare mer av. Så nå ble det straks litt mer jobb der også. 
Oppsummering så langt: Straks ferdig med maling av tak, plating av to vegger klart og panel på to vegger satt opp, grunnet og malt! 
Det gjenstår pipe mur, tapetsere og male over, fore ut vinduer og male, gå over taket, bestille og legge gulv, lister og male døren og noen møbler
Med andre ord står det fortsatt mye igjen - men vi er på vei!Ingen kommentarer: