søndag 21. februar 2016

Når bursdagen ikke er fult så Happy...

Her kommer noe så sjeldent som et hjertesukk og en liten frustrasjon på denne bloggen.. 
..så herved er du advart om du ikke vil lese videre 

I bitteliten familien har flere av de tre barna opplevd barneselskap som har skurret litt. 
Noen ganger har det vært barn som ikke vil leke sammen og andre små gnisninger. Og det er jo naturlig, barn er barn. Og dette er noe jeg føler at jeg mestrer og klarer å mekle meg frem til. Jobber jo tross alt med barn.. 
Meeen så har de også opplevd det som ikke er så lett å fikse opp i... nemlig fravær av gjester.. Jeg mener ikke at det ikke har kommet gjester, men det har kommet veldig mange avbud - og da mener jeg halvparten av gjestene eller mer har meldt avbud! Og DET kjennes så trist; i hvert fall når man har holdt seg unna ferier og andre kjente happenings. Og vi har faktisk vært der selv et par ganger at vi har andre ting på plakaten også dukker det opp en invitasjon til bursdag. Det er ikke bare å avlyse en hyttetur eller billetter til ulike arrangement, det forstår jeg godt! Og noen ganger er det bare slik at folk har mye planer. Også går det jo også sykdom som kan slå ut flere i samme barnehage / klasse. 

Det er vondt i mamma hjertet å stå å forklare nok en avlysning som tikker inn på mobilen i dagene og timene før en bursdag. En bursdag som er planlagt flere måneder i forveien, med høye forventninger, hjemmelaget invitasjon, innkjøpt pynt, planlagte aktiviteter og andre ting. 

Heldigvis så har vi klart å gjøre dagen til barna så bra at de raskt har glemt alle tårer i forkant. 
meeen jeg som mamma merker at jeg allerede gruer meg til neste bursdag...

Når de fyller en viss alder har vi kun bedt noen av de nærmeste kompisene til overnatting og diverse. Nettopp av frykten for flere avlysninger (og det faktum at barna blir eldre)

Jeg tenker at jeg er takknemlig for at det har kommet gjester som har vært med på å gjøre dagen til barna mine til en minnerik dag. I ulike medier har man fra tid til annen lest om barn som ikke har fått noen gjester - og det er ikke holdbart!! INGEN barn skal stå på bursdagen sin uten en gjest! Da er det noe alvorlig galt med omgivelsene rundt. Det er faktisk viktig å prioritere å gå i bursdager til andre barn og det er vårt ansvar som foreldre å tilrettelegge (så langt det er mulig) slik at det skjer!

Bilde fra www.holykaw.alltop.com
  
Og JA dette er ikke verdens største problem sammenlignet med mye annet som skjer der ute i verden.. og det er heller ikke poenget mitt..

Ingen kommentarer: