Jeg har vært så heldig å få tak i masse deilig rabarbra! La ut en "ønsket" annonse på Facebook og fikk masse rabarbra. Fant også masse ute når jeg gikk tur i skogen. Så nå har jeg laget masse deilig. Rabarbra pai har jeg laget (oppskrift kommer seinere) men jeg har også laget syltetøy og saft!
Jeg brukte en kjempe stor kjele!
- 3 kg rabarbra (frisk eller frossen)
- 1200 g sukker
- 1 kurv jorbær
- 15 dl vann
Rens rabarbraen, og skjær den i biter på ca 1- 2 cm (den skal ikke skrelles). Ha i sukker, vann og jordbær. Kok opp og la det koke i ca 30 min til all rabarbraen er mør. Fjern det hvite skummet på toppen underveis.
Sil gjennom et håndkle i et dørslag opp i en ren kjele. Når blandingen har rent fra seg - har du nydelig syltetøy oppi dørslaget - legg det over på rene glass og avkjøl.
Saften kan nå helles over i rene flasker med lokk og avkjøl
Et tips er å la litt av saften koke inn til ca halv mengde. Da blir den en sirup som kan brukes til å lage forfriskende sommerdrikke av, eller topping på is, kaker, yoghurt eller grøt.
Rabarbraproduktene oppbevares i kjøleskap og er holdbar i ca. 2 uker. Du kan også fryse det om du ønsker å ta vare på det litt lenger
Oppskrift fra nett
bilde fra www.pinterest.com
Oppskrift fra nett
bilde fra www.pinterest.com
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar